Ikarus 260MR
      
                                                                                                                             
Hosszúság:  10500 mm     Magasság: 3000  mm      Szélesség:  2440  mm    Padlómagasság: 500 mm    
 
A busz gyári kialakítású !D2156HM6U motor van benne, és  5 sebességes ASH váltó, trilexes hidak. Két darab lengőajtó, mint a 256-osé, az egyes ajtó helyén (Ezen viszont elhúzható ablakos üvegezés van), és kicsivel hátrébb, mint a kettes ajtó. A hátulján egy kétszárnyú kifelé nyíló ajtó található, a technikai üzemeltetéséhez itt (is) csatlakoznak a kábelek.
Ezáltal a hátsó lámpák a jármű két szélén, függőlegesen egymás felett vannak elhelyezve. A hátsó lökhárító közepe egy feljáró lépcsővé hajtható ki a csatlakozósávok és kábeldobok könnyű megközelíthetőségének érdekében.
Ezen hátsó technikai teret a jármű végétől számított ~1 - 1, 5 méterrel egy válaszfal választja el a kocsi  belsejében található stúdiótól. Ugyanilyen válaszfal található közvetlen a vezetőfülke mögött is amelyen  egy ajtó biztosít átjárást a stúdióba. A technikai tér - azaz a jármű belseje is gy átjárható, hangszigetelt válaszfallal van elválasztva egymástól.  A vezetőfülkében a járművezetőn kívül egy személy utazhat, az ő ülése ugyanolyan, mint a 256-osok utaskísérő ülése.
Még egy fontos dolog: A jármű teteje dupla lemezelésű, valószínűleg a különféle interferenciás zavarok elhárítása érdekében .