Alstom metropolis
- M2, M4

                                                                                                                                                           Frissítve: 2011.10.22

 
Az Alstom sztori

2006. május:   a francia Alstom és a magyar Ganz-Transelektro Rt. alkotta Budapest Metropolis Konzorcium nyerte el a BKV-metrókocsikra kiírt tenderét 247 millió eurós (65 milliárd forintos) ajánlatával.  A döntés miatt az orosz Metrovagonmas a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordul, arra hivatkozva, hogy ötmillió euróval (1,32 milliárd forinttal) olcsóbb ajánlatot tett a 2-es és a 4-es metró 37 szerelvényének leszállítására. A pályázat nyertese, a francia Alstom is magyar társsal indult a tenderen, a Ganz Transelektro Közlekedési Rt. (GTK) elektromos alkatrészek gyártásával szállt be a tenderbe, a munka legfeljebb 10 százalékát végezné. Az Alstom 70 éves metróépítői múlttal rendelkezik, a világon minden negyedik metrókocsit őt készítik. Budapest új metrói a 4-es és a 2-es vonalon közlekednek a régi orosz szerelvények helyett. A két vonal nem lesz egymással kompatibilis, mivel a 2-es a 3-as vonalhoz hasonlóan félautomata (egy járművezetőre szükség van), a 4-es teljesen automata rendszerű lesz. Az Alstom Metropolis családba (Varsó, Szingapúr, Párizs) tartozó metró kocsikban 200 állóhely lesz (négyzetméterenként négy fővel számolva), a 2-es vonalon 5 kocsis, a 4-esen 4 kocsis - de egybenyitott - szerelvények futnak majd.

A metró kocsiknak eredetileg már 2008 májusában meg kellett volna érkezniük Budapestre, ehhez képest csak nyolc hónappal később, 2009 január végén érkeztek meg. A csúszás okairól mindkét fél (BKV és az Alstom) más, és mást mond. Aggályok merültek fel az új metrókocsi méretével kapcsolatban is, illetve, az új kocsik vizsgáztatásánál szembe kellett nézni azzal a problémával is, hogy ki kell cserélni a metrókocsik elejében és végében a beépített létrákat automatikus menekülőkijáratokra.

Eközben kiderült, hogy egy, egy kilométer hosszú, azon belül legalább 400 méteren egyenes és vízszintes próbapályán kellene tesztelni a 4-es metró új kocsijait ahhoz, hogy működési engedélyt kapjanak a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. A Népszabadság információi szerint azonban nincs ilyen tesztpálya, illetve ahol van, ott nagyon drága lenne a tesztelés.

A gyártó Alstom ugyan már teszteli Franciaországban a kocsikat, de ezt a magyar hatóság nem fogadja el hitelesnek. A készülő alagútban sem lehet tesztelni az NKH szerint. A 4-es metró készülő kelenföldi pályaudvarán legfeljebb 400 méteres tesztpálya kiépítésére van hely.

A 2-es metró Fehér úti telepén lehetne tesztelni, de egymilliárd forint többletköltséget jelentene odavinni a kocsikat.
Ha viszont nem engedélyezi a Nemzeti Közlekedési hatóság a kocsikat, akkor nem lesz, mi közlekedjen a 4-es metró alagútjában.

2009.04.03(NKH) munkatársai a napokban megvizsgálták az Alstom metrókocsikat, amelyek a 2-es és a leendő 4-es vonalán közlekednek majd. Az ellenőrzést felfüggesztették, miután nagyon komoly műszaki hibákat találtak: a kezükben maradt legalább húsz fékcső.A fékcsövekre vészhelyzet vagy áramszünet esetén van szükség, ilyenkor lépnek működésbe a légfékek, amelyeket a fékcsöveken keresztül táplálnak levegővel.

Az NKH szóvivője elismerte, hogy baj van az út metróval. Csak azután folytatják az ellenőrzést, ha az Alstom kijavítja a hibákat.

2009.08.14. Végéhez közeledik a Budapesti M2 metróvonalra érkezett Metropolis szerelvények tesztelése, áll a fővárosi önkormányzat, a BKV és az Alstom közleményében. Amennyiben a tűzoltók jövő heti helyzetgyakorlatán is sikerrel vizsgázik a metrószerelvény, a gyártó szakemberei beadhatják a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz a végleges típusengedély kiadásához szükséges több ezer oldalas dokumentációt. A teszt előkészítése céljából ma éjjel a prototípus metrószerelvényt a BKV és az Alstom szakemberei végigvontatták az M2 vonal alagútjában, az új metrószerelvény tehát először közlekedett a vonalon.

2010 januárra a helyzet eldurvult a cégek közt.

Az Alstom nagyon sok pénzt, több mint egymilliárd forintot kért az átszerelésért. A BKV viszont a metrókocsik üzembehelyezésének csúszása miatt követel kötbért. A ki kinek tartozik és mennyivel vita legalább egy éve folyik az Alstom és a BKV között.

Az Alstom részéről a következőket mondták az üggyel kapcsolatban: az Alstom Transport szakemberei a prototípus szerelvényen az elmúlt hónapokban és tesztek során számos olyan műszaki és technikai módosítást és beállítást végrehajtottak, melyet a megrendelő kért vagy a hatóság előírt számára.

Az NKH azonban elrendelt egy újabb 1500 km-es próbafutást, amelynek jelentős részét a metrószerelvény már a 2-es metróvonalon fogja teljesíteni. A futáspróbák alatt végzett mérések jegyzőkönyveit az Alstom Transport szakembereinek a tesztek végén újra be kell nyújtaniuk a hatósághoz.

Ezen kívül a hatóság elrendelte az új szerelvény fedélzeti szoftvereinek független szakcég általi validálását is annak érdekében, hogy az új szerelvények minden tekintetben maximálisan alkalmasak legyenek a 2-es vonalon történő közlekedésre.

Az újabb tesztet a prototípus szerelvény februárban kezdheti meg és az várhatóan március közepén vagy végén ér majd véget, így az utazóközönség várhatóan áprilisban utazhat majd először az új Metropolis szerelvényekkel.

2010.07.01. Elérte a Baross téri megállót a 4-es metró északi pajzsa is, ezzel befejeződött az alagútépítés az új vonal első szakaszán, közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság. Hamarosan megkezdik a pajzsok kiszerelését, ezzel várhatóan ősszel végeznek majd. A metróépítést néhány hónapon belül a belső beépítéssel és vágányépítéssel folytatják a pesti oldalon, jövőre pedig a rendszereket, áramellátó berendezéseket szerelik be.

2010.07.30-án az NKH elutasította  az Alstom metrókocsikra beadott típusengedély-kérelmet. Ez azt jelenti, hogy a fővárosnak fel kell bontania a metrókocsik szállítására kötött 65 milliárd forintos szerződést, annak ellenére, hogy az ár felét már kifizették. A közlemény szerint a kérelmet a következők miatt utasították el. Először is nem bizonyosodott be, hogy az alkalmazott fékrendszer megfelel a vonatkozó jogszabályban előírtaknak, illetve nem bizonyított, hogy a fékrendszer legalább olyan biztonsági szintet képvisel, mint a jogszabályi előírások szerint kialakított fékberendezések. A járművön alkalmazott műszaki megoldás nem zárja ki egyértelműen a jármű akaratlan indíthatóságát. Emellett az utólagosan elrendelt, és a jármű hibamentes üzemét bizonyítani hivatott tartampróbán feltárt hibák a járműre telepített különféle vezérlőszoftverek további módosítását igénylik.

Október 18-án Elutasította a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) az Alstom fellebbezését a 2-es metró szerelvényeinek típusengedélyével kapcsolatban, így a gyártó cég immár jogerősen nem kapta meg a gyártáshoz szükséges típusengedélyt.

Október 20-án, A BKV igazgatója felmondta az Alstommal kötött metrókocsi-szerződést. Lehívták a szerződések alapján már kifizetett 108 millió euró visszafizetésére, valamint a jó teljesítésre vonatkozó  bankgaranciákat, és bejelentették kötbér- és kárigényét a szállító felé. Új metrókocsi tendert írnak ki, a 4-es metró további 3-5 évet csúszik.

Az Alstom sajnálattal értesült a BKV azon bejelentéséről, amely szerint a közlekedési vállalat felmondja a budapesti 2-es és 4-es metróvonal szerelvényeinek szállítására kötött szerződést, áll a cég lapunknak elküldött közleményében. A vállalat vezetőit meglepte a bejelentés, mert megítélésük szerint a szerződés felmondása nem alkalmazható.

Az Alstom hangsúlyozza, hogy a szerelvények műszaki paraméterei teljes mértékben megfelelnek a BKV által jóváhagyott és a Nemzeti Közlekedési Hatóság által 2007. augusztusában kiadott előzetes típusengedélyben rögzített szempontoknak.

2010.11.12 A BKV nem tud hozzáférni az Alstom 37 milliárd forintos bankgaranciájához, amit egyébként a metrókocsi-szerződés garantálna a magyar közlekedési cégnek. A francia vállalat ugyanis beperelte a BKV-t, azzal az indokkal, hogy  a BKV nem azért mondta fel a szerződést és akarja lehívni a felmondás esetére járó 37 milliárd forintnyi bankgaranciát, mert gondjai vannak a szerelvényekkel, szerintük az események valódi mozgatórugója az, hogy a magyar cég nehéz pénzügyi helyzetben van, és gyorsan forrásokhoz akar jutni. Az Alstom érvei alátámasztására idézi Tarlós István főpolgármester sajtónyilatkozatait, amelyekben a BKV nehéz anyagi helyzetéről beszél.

2010.12.10  Ha nem szerez a magyar szabványoknak megfelelő típusengedélyt az Alstom, az általa gyártott metrókocsik soha nem közlekednek a fővárosi alagutakban - jelentette ki a Lánchíd Rádiónak György István főpolgármester-helyettes. Hangsúlyozta: a francia cég és a BKV vezetése között elkezdődött párizsi per tétje az a harmincmilliárd forint, amelyet a társaságnak már odaadott Budapest előző vezetése.

2010.12.21  A nanterre-i bíróság keddi határozatában helyt adott az Alstom kérelmének, a BKV nem hívhatja le a 37 milliárd forintos bankgaranciát a korábban már kifizetett 50 százalékos vételárrészlet után. A BKV egyelőre bottal ütheti a pénz nyomát.
December 9-én a bíróság meghallgatta a BKV és az Alstom Transport képviselőit, majd december 21-én kihirdette határozatát. Az Alstom közleménye szerint bíróság elfogadta a cég kérelmét, és megtiltotta a bankoknak az előleg-visszafizetési és -teljesítési garanciák kifizetését a BKV-nak.
Az Alstom leszögezi: kész folytatni a tárgyalásokat a BKV-val, a fővárosi önkormányzattal valamint az NKH-val annak érdekében, hogy megoldást találjon az új budapesti metrók forgalomba állítására.
A bíróság döntése azt jelenti, hogy a BKV egyelőre keresztet vethet a 37 milliárd forintos bankgaranciára, amely a vételár előre kifizetett 50 százaléka után járt volna neki. A BKV az ügyben későbbre ígért tájékoztatást.

2011.05.05. A versailles-i tárgyalás már a másodfokú eljárás az ügyben. Első fokon, 2010 decemberében Nanterre-ben már egyszer elmeszelték a BKV-t. Mint arról beszámoltunk, a tárgyaláson a franciák már akkor elpuffogtatták vádjaikat, méghozzá államügyészi segédlettel. Marie-Aimée Gaspari államügyész, akit a metrókocsikat gyártó Alstom bűncselekmény gyanújára hivatkozva idéztetett be, gyakorlatilag felszólította a bíróságot, hogy a francia cég mellett döntsön.Az Alstom képviselői részéről röpködtek a Kádár Jánosra, leninizmusra utaló kifejezések, többször beszéltek csalásról, bűncselekményről a metrókocsi-szerződéssel kapcsolatban. Az ügyvédjük konkrét politikai összeesküvés-elmélettel állt elő, amelynek a lényege az, hogy a BKV és a magyar hatóságok tudatosan nem működtek együtt az Alstommal, hogy megtorpedózzák és az oroszok kezére játsszák a bizniszt.

2011.05.06  Feljelentést fontolgat Tarlós István a fővárost politikai összeesküvéssel vádló Alstom ellen. Az is valószínű, hogy új tendert írnak ki a 4-es metró szerelvényeire.

2011.05.25. nagy valószínűséggel 2015 első negyedévétől lehet majd utazni a 4-es metróval. A fejlesztésekért felelős,megválasztott főpolgármester-helyettes erről a német gazdasági klub (Deutscher Wirtschaftsclub) rendezvényén beszélt. Ha az Alstommal megállapodás születne – aminek az esélyéről nem szeretne találgatni –, és csak ezen az egy kérdésen múlna, akkor 2013 végére is elképzelhető az üzembe helyezés.

2011.06.06 Még egy lehetősége van az Alstomnak, függetlenül attól, hogy a hét közepén francia bíróság dönt a felmondott metrókocsi-szerződés bankgaranciája ügyében: Tarlós István főpolgármester Budapestre hívta a cég vezetőjét, akinek három tárgyalási időpontot ajánlott fel 

2011.06.06  Az Alstom Transport örömmel fogadta Tarlós István megbeszélésre vonatkozó kezdeményezését és meghívását, áll a cég közleményébenHozzátették: az Alstom továbbra is kész folytatni a tárgyalásokat a BKV-val, a fővárosi önkormányzattal valamint az NKH-val annak érdekében, hogy megoldást találjon az új budapesti metrók forgalomba állítására.

2011.06.08 A francia bíróság a tervezettel ellentétben szerdán nem tárgyalta az Alstom keresetét, és várhatóan addig nem is kerül napirendre, amíg a metrókocsikat gyártó cég vezetői nem tárgyalnak személyesen a főpolgármesterrel és a kormány képviselőivel. 

2011.06.10. A főpolgármesteri hivatal közleménye szerint a versailles-i bíróság másodfokon igazat adott a BKV-nak abban, hogy jogszerűen lehívhatja a felmondott metrószerződés miatt a franciáktól a mintegy 30 milliárd forintos bankgaranciát. „A BKV Zrt. részére teljesített bankgaranciák lehívásával kapcsolatban a Polgári törvénykönyv 2321 szakasza szerint a hozott határozat minden rendelkezését hatályon kívül kell helyezni, és az Alstom Transport tiltó kérelmét elutasítani”, határozott most a bíróság, megváltoztatva az elsőfokú, a BKV-t elmarasztaló ítéletet.

2011.06.21 Rendkívül közel került a megoldáshoz Budapest vezetése az Alstommal, jelentette be Tarlós István főpolgármester kedden, miután több órán át tárgyalt a két fél egymással a Budapestre szállítandó új metrószerelvényekről. Mint mondta, nagyon kimerítő, de az utóbbi nyolc hónapot figyelembe véve nagyon konstruktív volt az egyeztetés. Hozzátette: "meg kell fogalmaznunk azt, amiben ma meg tudtunk állapodni", és rendkívül közel a megoldás.

2011.07.11  Minden vitás kérdésben megegyezett a főváros az Alstommal a metrószerelvények ügyében, értesült megbízható forrásból az MTI. Budapest tizenkét pontos javaslatcsomagot dolgozott ki, amelyből a francia cég tizenegyet már korábban elfogadott, az egyetlen vitatott kérdésben, a vis maior-ügyben pedig most tudott egyezségre jutni a két fél. Az Alstom vezetője július 20-án este ismét Budapestre érkezik, az MTI információi szerint ezen a látogatáson alá is írja a szerződést Budapesttel.

2011.07.20  Aláírta a 2-es és 4-es metrószerelvények gyártásról és leszállításáról szóló szerződés módosítását szerdán Tarlós István főpolgármester és Patrick Kron, az Alstom elnök-vezérigazgatója Budapesten. Tarlós István az aláírás után azt mondta, óvatos optimizmusra van okuk, de sok múlik azon, hogy az Alstom megszerzi-e a típusengedélyt a 2-es metróra szánt szerelvényekre. Ennek érdekében az Alstom nagyon sokat tett. Az új megállapodás szerint kikerült a szerződésből a vis maior klauzula, vagyis nem számít vis maiornak, ha az Alstom nem tudja megszerezni a végleges típusengedélyt. Módosult az Alstom által vállalt kötbér maximuma is, az eddigi 10-ről 20 százalékra emelkedik, az összes kárfelelősség mértéke pedig 20-ról 30 százalékra nő. A korábbi 50 százalék helyett 10 plusz 10 százalékra csökken az előleg mértéke, és ennek átutalását feltételhez kötötték. Az egyik a derogáció (jogszabálytól való eltérés) megszerzése a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól (NKH), a másik a végleges típusengedély megszerzése. Az Alstom azért kért derogációt a magyar vasúti járműszabályzat fékrendszerre vonatkozó részei alól, mert szerinte az általa gyártott, de a magyar szabályoknak nem megfelelő rendszer ugyanolyan biztonságos. Az NKH azonban ezt nem látta bizonyítottnak, ezért - és más okok miatt - megtagadta a derogációt a francia gyártótól. Az Alstom arra is kötelezettséget vállalt, hogy a hatálybalépéstől számított 300 napon belül megszerzi a 2-es vonalra szánt szerelvények típusengedélyét, az első szerelvényeket pedig 330 napon belül leszállítja. A 4-es metró szerelvényeire 548 napon belül kell megszereznie a típusengedélyt, és 750 napon belül kell az első szerelvényt szállítania.

2011.07.21  A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) soron kívül elindítja a BKV és az Alstom közötti szerződés módosításának ellenjegyzését.

2011.10.20  Teljesítette a budapesti 2-es metróra szánt Alstom Metropolis szerelvény a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) féktesztjét – tudta meg az ügyet jól ismerő forrásból pénteken az MTI.  A tesztekre
múlt pénteken, illetve hétfőn került sor Budapesten. A hatóság azt vizsgálta, hogy az ötkocsis szerelvény megáll-e az NKH által elvárt fékúton belül úgy, hogy az öt kocsiból egyen kikapcsolták a fékeket. A szerelvény fékrendszerét ezzel a módszerrel többször is vizsgálták a két tesztnap alatt, és minden esetben teljesítette az elvárásokat. A hatóság ezt az egy tesztet írta elő a derogációs kérelemmel kapcsolatban, de további vizsgálatokat is folytatnak.

2011.10.25  Közeledik az Alstomnak adott határidő. Az Alstom 2011. augusztus 17-én nyújtott be kérelmet a közlekedési hatósághoz (NKH) az új Metropolis metrószerelvény típusengedélyezésére, ezzel egy időben mentességet kért a fékrendszerre.  Ám az NKH közleménye szerint érdemi döntés a felmentésről majd csak novemberben lehet. Az Alstom és a főváros júliusban módosította a 37 szerelvény leszállítására vonatkozó mintegy 60 milliárd forintos szerződést. A módosítás egyik fontos pontja az volt, hogy az Alstom megszerzi a derogációt (jogszabálytól való eltérést) az NKH-tól a fékrendszerre, méghozzá a felmentési kérelem beadásától számított 90 napon belül. Ez a határidő november 15-én jár le.Az Alstom emellett arra is kötelezettséget vállalt, hogy a hatálybalépéstől számított 300 napon belül megszerzi a 2-es vonalra szánt szerelvények típusengedélyét, az első szerelvényeket pedig 330 napon belül leszállítja. Eszerint az első, megfelelően átalakított szerelvényeknek jövő nyár elejére kellene Budapesten lenniük.

2011.11.11. Az Alstom megkapta a 2-es metróvonalra szánt új szerelvények fékrendszerére a magyar jogszabályok alóli mentességet a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól (NKH)

2012.03.01  A BKV számára csak a maximális biztonság elfogadható.  Jelenleg a 2-es metró vonalára érkezett első Alstom Metropolis prototípus tesztelése zajlik. A tesztelés folyamatos, csúcsidőn kívül (22.00 és 5.00 óra között) történik kedd és péntek kivételével, a 2-es metró vonalán. Az Alstom és a BKV szakemberei mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tesztek a lehető legrövidebb időn belül lezáruljanak.

2012.06.04  Megkapta a végleges típusengedélyét a kelet-nyugati, azaz a 2-es metróvonalra érkező új Alstom Metropolis szerelvény. A gyártó Alstom a Nemzeti Közlekedési Hatóság számára bizonyítani tudta: a szerelvények a módosított fékrendszerrel teljesíteni tudják a magyar előírásokat. A végleges típusengedély birtokában az Alstom megkezdheti a 22 új, 5 kocsiból álló szerelvény leszállítását Budapestre. A megállapodás szerint az Alstom-nak havonta 3 szerelvényt kell átadnia." A szerelvények leszállítása után mindegyik szerelvényre meg kell szerezni még az üzembehelyezési engedélyt, mielőtt az új metrószerelvények a budapesti utazóközönség szolgálatába állnak, mely a következő hónapokban, ütemezetten történhet.

2012.07.10  12-20 óra között,utasok is megtekinthetik, az egyik kiállított szerelvényt, a Stadionok állomáson.

Egy pár kép, az emlegetett próbafutásról: (saját képek)