Debreceni Közlekedési Vállalat

                                                                             3E trolibusz                                                    
                                                                              
                                           
 
A diesel aggregátoros trolik önjáró képességét kihasználva, egy speciális vonalat építettek ki Debrecenben. A Segner tér - Egyetem vonal különlegessége, hogy a Nagyerdőben felsővezeték mentes
helyen közlekedik. Útvonala részben az egykori 4A vonala. A Dobozi lakótelepi betérés után a Kassai úton halad a Zákány utcáig.
Itt egy pneumatikus áramszedő szedés, és egy rövid öndiagnosztika után a diesel erőforrással halad tovább, a nagyerdei körúton az egyetem irányába. Az egyetem után a nagyerdei körúton visszaindul a
Kassai út felé, éritve a sportuszodát. A Laktanya utcai megállóban felfestett vonalnál, illetve egy trapézpár alatt  áll meg, és magától felrakja a szedőt. Innen troli módban folytatja útját a Segner térig.
A trapézokat 70 illetve 40 méterre előrejezik a felsővezetéken, a trapézpár (2) pedig segit a szedőt a felsővezetékre terelni.

A troli megállói:
Zölddel jelölve a diesel önjáró szakasz.
Személyes tapasztalat, hogy a megszabott menetidő nem jó. A főnix csarnokhoz 21 perc helyett 15 perc alatt ér oda, igy aki el akrja érni az amugy is ritkán közlekedő trolit.... A teljes kör kb 45 perc.