GANZ-MAZ T12
 
                                                                         
                                                      
Hosszúság:  12160 mm    Szélesség: 2550 mm    Magasság: 2758 mm  Padlómagasság: 360 mm    Összsúly: 18000 kg   Férőhely: 42/31 fő (ülő/álló)    Gyártó:  MAZ - GANZ Traselektro KFT  2003-tól
Felsővezetékes üzem:  750V (500-900V) DC. Maximális sebesség: 65 km/h

Vontatómotor: 424V/270A 165 kW, 3600/min
Négypólusú, önszellőzésű, háromfázisú, állórész ház nélküli zárt kalickás aszinkron motor, az alvázhoz rugalmasan, és villamosan szigetelt felfüggesztő elemekkel csatlakoztatva. Szigetelt tengelykapcsolón kerestük a hátsó kereket hajtja.

Vontatási inverter:
A busz tetején elhelyezett iverter egység egy korszerű IGBT kapcsolóelemekből felépített, kényszerszellőzésű egység. Az
inverter révén, a vontatómotor kapocsfeszültsége, és frekvenciája, ezáltal a vonóerő és a fékerő is fokozatmentesen változtatható. Lehetővé válik a veszteségmentes  indítás és az energia-visszatáplálás fékezéskor.

Segédüzemi átalakító  DC 28V, 160A  , AC 3*400V 50 Hz,  7 kVA
Tetőn elhelyezve. Feladata a jármű akkumulátro töltése, valamint a segédüzemi hálózat táplálása.

Főbb jellemzők: IGBT alapú, háromfázisú feszültség, inverteres táplálású aszinkron vontatómotor, mezőorientált szabályozással. Alacsony energiafogyasztás a veszteségmentes indításnak, és az energia-visszatáplálásnak köszönhetően.
Fokozatmentes vonó-, és fékerőszabályozás.
Statikus segédüzemi átalakító a jármű akkumulátor töltésére, illetve a segédüzemi motorok meghajtására.
Megbízható mikroprocesszoros jármű-, és hajtásvezérlő berendezés, diagnosztikai funkciókkal, szöveges kijelző egység a vezetőfülkében, megkönnyitendő a hibakeresés és karbantartás.

Járműszerkezet: Az utasok kényelmét alacsony padló, széles beszálló ajtók szolgálják. Tolókocsival a másdik ajtónál egy rámpa segitségével lehet a trolira felszállni