GANZ KCS4
       

Hosszúság: 26900 mm    Szélesség: 2300 mm    Nyomtáv: 1435 mm (vasuti)    Férőhely: (ülő/álló): 36/220 fő    Összsúly: 39600kg   Maximális sebesség: 50 km/h   Ivsugár: 15 m
Hajtott tengely: 8 db     Magasság: 3110 mm lehuzott áramszedőig 3347 mm    Kerékátmérő: 670/600 mm    Gyártó: Ganz Villamossági Művek-Ganz Vasúti Járműgyár-Duewag     Gyártva: 1986  
Hálózati feszültség:  600 V (420-720 V) DC    Segédüzemi feszültség:   24 V DC                           

IKERVILLAMOS    két teljesen egyforma motorkocsiból áll, melyek önállóan is menetképesek.                       

Motor    TD 60 K    95 kW     Minden forgóvázban egy hosszanti elrendezésű, rugalmasan felfüggesztett, két tengelyvégű, soros gerjesztésű, kompenzált egyenáramú motor.  A motorok mindkét pajzsához egy egyfokozatú hajtómű csatlakozik.A motorok önszellőzésűek.                       

VEZÉRLÉS ÉS SZABÁLYOZÁS                        
Menetüzemben a motorokra jutó feszültség 21 fokozatban változtatható az előtét-ellenállások kiiktatásával,  illetve a motorok soros-párhuzamos átkapcsolásával. A mezőgyengítés három fokozatú. Féküzemben az  ellenállás-fokozatok száma 21. A fokozatokat az elektronikus vezérlésű bütykös kapcsolómű kapcsolja a beállított alapjelnek megfelelően. A szabályozó az áramszabályozáson kívül védelmi feladatokat is ellát.  A kapcsolómű és a szabályozó a Kiepe Elektrik cég terméke.                       

FÉKEK                       
Az üzemi fék a villamos fék, amelynek működésekor a generátorként üzemelő vontatómotorok a jármű mozgási energiáját  villamos energia formájában a fékellenállásokba táplálják, amelyeken az hővé alakul. A villamos féket vészfékezéskor kiegészíti a mágneses sínfék. A megállítófék szolenoid működtetésű tárcsafék.