POC IP rádio

azaz a hálózati rádióról néhány gondolat


Kedves Barátaim!

Bizonyára hallottatok már az IP rádióról, de mielőtt legyintenél hogy ez telefon, szánj egy percet e tájékoztató elolvasására, hogy ne maradj tévhitben. Tudnod kell pár dolgot ezzel kapcsolatban. Például, hogy kik használják ezt? Íme pár adat a teljesség igénye nélkül:

Nem kell vizsgázni, nem kell antennákat telepíteni, nem kell pozícióba kerülni. Viszont mindig és mindenhol jó minőségű az összeköttetés, távolságtól függetlenül, határok nélkül. Ez is rádió, méhozzá gigahertzes rádió. Amatőrök is használják, ahol fontosabb a kapcsolat megléte, sikeressége, és/vagy a minősége.

De aki nem tud meglenni kudarcok nélkül, és a rádiózás címén csak szórja a százezreket újabb és újabb eszközökre feleslegesen, és szeret állandóan szívni, szeret és tud rádiókat programozni, azoknak ezt nem ajánljuk, mert ezzel a bekapcsolást követően csak sikeres összeköttetéseket lehet megvalósítani kompromisszumok nélkül.

Arra kérdésedre, meg hogy kik érhetők itt el, egyszerű a válasz. Mindazok, akik beleépnek ide. Magyarul, ha te is belépsz közénk, te is elérhetsz mindenkit, és téged is elérhet mindenki. Aki nincs bent arra várni kell. Mert csak idő kérdése, és mindenki itt lesz. itt minden rádiós vágya és elképzelése megvalósul egy csapásra, csak tedd fel a kérdést amikor az ujjadat a ppt gombra teszed: mit is szeretnél elérni? Itt mindig sikerül! És neked?

Mi IP rádiósok szintén végig csináltunk mindent a rádiózás terén. Mi tudjuk, hogy mivel mennyit lehet szívni, de azt is hogy most minden gond nélkül a rádiózásnak szentelhetjük minden szabaidőnket. Önfeledten beszélgetünk, nem zavar senki és semmi, legyen a beszélgetőtársam bárhol, hiszen ezt szertetnénk, ezért rádiózunk. Mind emellett csodálkozva látjuk, és nem értjük, hogy sokan miért idegenkednek ettől a rádiótól? Mi már tudjuk, hogy ez a jövő, ez a végkifejlet, ettől jobb már nem lehet. Ha ez nem érdekel, ne tégy semmit, csak azt amit eddig is. Ha érdekel, keress meg!

Köszönöm a figyelmed, további jó rádiózást!Utóirat:

Kedves XY barátom!

Nagyon örülök, hogy válaszra méltattál, és leírtad a terveidet. Kívánom, hogy teljesüljenek, méghozzá maradéktalanul! Azt viszont csak remélni tudom, hogy nem tartod vissza mások érdeklődését azzal, hogy itt a csoportban tudatod, hogy te nem leszel ott meghívható. Pedig sokan vannak ott, csak ti hiányoztok onnan. De azt is tudom, és látom, hogy napról-napra egyre többen vagyunk, és akik már ott vagyunk azon tünődünk, hogy miért csak most, miért nem már korábban jöttünk ide? A válasz az, hogy nem tudtunk róla. De most, hogy már itt vagyunk, úgy érezzük, hogy ettól jobb már nem lehet. Nem kell drága rh-s készülék, nem kell antennapark, és mégis qso-zhatunk akivel csak akarunk. Feltéve, ha áldoz erre havi 600 Ft-ot, és belép. Mivel egyre többen vagyunk, tudom, hogy csak idő kérdése, és itt fogunk mindannyian találkozni. A végén még talán veled is. De tudom, hogy kell a kihívás, kell a kudarc, anélkül nincs sikerélmény.

Én már ebbe a harcba beleúntam. Nem küszködök tovább a szélmalmokkal, sem az elavult rendelkezésekkel, sem a rosszindulatú rádióamatőrökkel, se mással. Még az engedélyemet sem hosszabítom meg, nincs rá szükségem. Ha nem járna le, visszaadnám. Viszont a rádiózásról még így sem kell lemondanom, mert itt az IP-rádió. Ez ugyanúgy működik, mint a DMR, azzal a külömbséggel, hogy ezt nem kell programozgatni, és mégis működik a világ összes átjátszójával. Nincs bithiba, leszakadás. Tudom, hogy ez téged momentán nem érdekel, ezt már a múltkor is kibeszéltük. Nem is nekd szántam a korábbi, meg a mostani írásomat, bár a te figyelmedbe is ajánlom, de ismervén a hozzáállásodat, inkább a csoport többi tagjának szántam e tájékoztatókat. Remélem őket is megláthatjuk itt, helyesebben a véleményüket, esetleg az érdeklődésüket.írta: TLaci (laci60)

N26 Abell A760L


Látogatók ezen az oldalon 2019.09.07-től: Flag Counter